Zijn elektrische gordijnen iets voor mij?

De technologie staat niet stil, want inmiddels kun je ook kiezen voor elektrische gordijnen. Dit zijn gordijnen die met behulp van eenElektrische gordijnen afstandsbediening aangestuurd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat je jezelf niet meer fysiek naar de gordijnen hoeft te begeven om ze open dan wel dicht te doen. Dit is perfect als je van gemak en luxe houdt. Daarnaast zijn elektrische gordijnen een interessante optie voor mensen die slecht ter been zijn. Ook voor moeilijk bereikbare ramen is een elektrisch gordijn de perfecte optie. Hieronder vertellen we je meer over elektrische gordijnen en waarom deze varianten de moeite waard zijn.

 

De voordelen van elektrische gordijnen

Elektrische gordijnen maken het mogelijk om je gordijnen te openen of te sluiten waar je jezelf ook bevindt binnen een kamer. Al ben je aan de andere kant van een vertrek, met behulp van een afstandsbediening kun je simpelweg zelf op ieder moment beslissen om je gordijnen open of dicht te doen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om middels je tablet gordijnen aan te sturen. Dit is niet alleen enorm gemakkelijk, maar het is ook een aanrader voor iedereen die slecht ter been is. Ook voor moeilijk bereikbare plekken zijn elektrische gordijnen een aanrader.

 

Elektrische gordijnrails

De gordijnen zelf zijn in feite niet elektrisch. Elektrische gordijnen maken namelijk gebruik van een elektrische gordijnrails. Een goed voorbeeld hiervan is de Somfy Glydea. Je kunt er voor kiezen om deze gordijnrails aan te sturen met behulp van een afstandsbediening, maar het is ook een optie om je elektrische gordijnen onderdeel uit te laten maken van je bestaande domotica systeem. Je bepaalt zelf het type motor en de aansturing.

 

Elektrische vouwgordijnen

Elektrische gordijnen zijn er in meerdere varianten. Zo kun je ook kiezen voor elektrische vouwgordijnen. Het mooie aan vouwgordijnen is dat je kunt spelen met de lichtinval. Zo kun je kiezen voor transparante vouwgordijnen, maar ook verduisterende vouwgordijnen zijn een optie. Je hebt ook opties hier tussenin, zoals bijvoorbeeld semi-transparante vouwgordijnen. Elektrische vouwgordijnen zijn de nieuwste innovatie op dit vlak. Je zult hiermee indruk maken op bezoekers.

 

Waar kan ik elektrische gordijnen bestellen?

Elektrische gordijnen laten zien dat de toekomst al gearriveerd is. Nooit hoef je meer handmatig je gordijnen open en dicht te doen. Je kunt er zelfs voor kiezen om op gezette tijden je gordijnen automatisch te laten openen dan wel te sluiten. Bij blinddesign.nl vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van gordijnen.