Xbrl filing services

Sommige bedrijven zijn verplicht om financiële rapporten aan te leveren bij banken of controlerende instanties. Tegenwoordig moet deze informatie online verstuurd worden en het moet in xbrl zijn. Xbrl is een open standaard voor het delen van financiële gegevens.

xbrl-reporting-softwareVeel van deze bedrijven dat verplicht zijn om deze informatie aan te leveren hebben alhoewel geen xbrl software of de nodige kennis ervoor in huis. Deze bedrijven maken vaak gebruik van xbrl filing services. De externe bedrijf zorgt ervoor dat alles omgezet word naar xbrl en dat het op de juiste wijze verstuurd word. Het is voor deze bedrijven vaak ook goedkoper om het op deze manier te doen dan het zelf te doen.

In Nederland zijn er diverse bedrijven dat xbrl filing services aanbieden. Dit komt doordat het steeds vaker noodzakelijk is om financiële gegevens in xbrl aan te leveren. Banken en officiële instanties willen de gegevens in xbrl omdat ze het meteen kunnen lezen. Als iedere bedrijf zijn eigen bestandstype aanlevert is het veel werk om het te lezen. Ze moeten zo heel veel verschillende programma’s gebruiken. Door gebruik van xbrl besparen ze veel tijd en zo ook geld. Je kunt meer leren over xbrl filing services op de onderstaande websites.